Liesbeth Van Impe Ziek

Spread the love

Liesbeth Van Impe Ziek:- De hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, Liesbeth Van Impe, wordt momenteel voor de tweede keer behandeld voor borstkanker. In een bericht dat ze op Twitter plaatste, beweerde ze de auteur te zijn. In 2019 kreeg ze het nieuws dat ze borstkanker had. Ze besprak het uitgebreid in haar boek.

Liesbeth Van Impe Ziek
Liesbeth Van Impe Ziek

Op Twitter schreef Van Impe: “De tweet die je niet wilt sturen: ik ben weer ziek.” Hij doelde op zijn aanhoudende ziekte. ” Gelukkig werd de kanker relatief snel gesignaleerd, waardoor de therapie minder ingrijpend kon zijn. Ik werk nog; ik leef nog; en ik reken opnieuw op de geweldige steun van mijn artsen en verpleegkundigen. #shitcomes

Als je met de diagnose te maken hebt, heb je daar vrijwel niets mee te maken. Er is een kleine pauze in de activiteit van de aarde. Je zit in een neerwaartse spiraal en bent niet in staat om de regie over je eigen leven terug te krijgen. Je onderwerpt je aan een test, naïef in de veronderstelling dat alles goed zal verlopen.

De artsen geven je het boze oog en de tests duren aanzienlijk langer. De voorlopige diagnose is slechts het begin van het proces. Opeens overhandigen ze je een stapel papierwerk en vertellen ze over de scans en bloedonderzoeken die je moet laten doen.

De eerste paar weken van de therapie lijken surrealistisch, omdat je nog steeds aan het regime van het programma moet wennen. Dat is een gewaarwording die wordt gedeeld door andere kankerpatiënten. De tijd direct na een diagnose is vaak het moeilijkst. Het vreemdste eraan is – althans in mijn ervaring – dat je je op datzelfde moment helemaal niet misselijk voelt. Het is hetzelfde als door een deur lopen die naar een andere wereld leidt. “

“Pas veel later leerde ik echt met de ziekte om te gaan.” Tijdens de behandeling besteedt u veel aandacht aan zowel het voedsel dat u eet als hoe u uw medicijnen inneemt. Nadat de chemotherapie voorbij is, kan men eindelijk beginnen met de rouw- en verwerkingsprocessen. Dat was een heel moeilijke tijd in mijn leven. De afronding van de behandeling bleek eveneens een uitdaging.

Toevallig was de dag van mijn laatste bestraling ook het begin van de eerste lockdown. En toen was het ineens klaar. Hoe vreemd het ook mag klinken, naar het ziekenhuis gaan en een behandeling krijgen, kan je iets tastbaars geven om je aan vast te klampen in een moeilijke tijd. Ik ben nog niet zover dat ik kan zeggen dat ik het probleem heb opgelost. “

Liesbeth Van Impe Ziek

Als de aarde plotseling onder je voeten verdwijnt, heb je de natuurlijke neiging om overal naar nieuwe houvast te zoeken. Dit behandelplan geeft de indruk dat alles zeker is.Je bent volledig duidelijk over de activiteiten die je de komende maanden gaat ondernemen.

Maar zo lijkt het gewoon. Bijna elke patiënt met kanker krijgt tijdens zijn reis problemen, vertragingen en onverwachte wendingen. Je kunt er maar beter voor zorgen dat je daar klaar voor bent.De strategie die mijn broer Bram gebruikte, die zelfs nog strenger was, heeft me meer dan eens uit een lastige situatie geholpen. Als je uitgaat van het worst case scenario, dan kan de uitkomst alleen maar beter zijn dan verwacht.

Als je tot het uiterste gaat door te denken dat het uiteindelijk niet zal werken, dan zal het natuurlijk niet werken; als je de therapie ingaat in de veronderstelling dat het uiteindelijk niet zal werken, dan kom je niet ver. Ondanks de uitdagingen en ergernissen die ik onderweg tegenkwam, was ik in staat om het voor mij te laten werken.

Bereid je voor op het worstcasescenario. En als het niet lukt, wees er dan toch blij om.Journaliste Liesbeth Van Impe werd in het verleden behandeld voor borstkanker. Haar medische zorg werd precies twee jaar geleden beëindigd. Op dit moment heeft ze echter nog meer vreselijk nieuws te melden.

Liesbeth plaatst een bericht op haar Twitter-account met de tekst: “De tweet die je niet wilt verzenden: ik ben weer ziek.” “Dezelfde kanker, dezelfde plek”. Er is minstens één lichtpuntje om uit de situatie te halen: “Gelukkig werd het vrij vroeg ontdekt en met minder ernstige behandeling”, vervolgt ze.

Ze komt uiteindelijk tot een conclusie door te zeggen: “Ik zal blijven werken, ik zal blijven leven en ik zal opnieuw vertrouwen op mijn geweldige artsen en verpleegkundigen.” Ook de hashtags “klote” en “come well” zijn door haar toegevoegd. Twitteren Vlaanderen staat te popelen om haar collectieve steun te betuigen.

Liesbeth kreeg haar start als politiek journalist bij De Morgen, waar ze later ontslag nam omdat ze het niet eens was met een serieuze correctie. Liesbeths politieke journalistieke carrière begon daar en eindigde daar. Daarna werd ze gepromoveerd tot chef politiek en nu is ze mede-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad.

Vanuit die cockpit kan ze de Vlaamse, Belgische en wereldpolitiek bijhouden, van waaruit ze ook commentaar kan geven op die onderwerpen. Hierdoor is ze bij uitstek geschikt voor het modereren van discussies of evenementen die zich richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken, en kan ze dit even vloeiend in het Nederlands.zoals ze in het Frans doet.

Liesbeth Van Impe Ziek
Liesbeth Van Impe Ziek

“Heb veel moed en ik hoop dat je je snel beter voelt.” Wat vreselijk voor je. Vergeet niet hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, en “Verdomme”, “shit”, is zeker van toepassing in deze context.
“Veel succes” en “verkeersziekte”, lezen we in de vele reacties. Een aantal andere mensen, waaronder Conner Rousseau, Xavier Taveirne en Kathleen Cools, hebben ook hun steun uitgesproken.

%d bloggers like this: