Johan Segers Ziek

Spread the love

Johan Segers Ziek:- Johan Segers is 70 jaar oud en staat al 43 jaar aan de bar van ‘t Fornuis, een gerenommeerd etablissement in het hart van de historische wijk van Antwerpen.We horen het liever van hem in zijn eigen woorden. “Ik werk al 43 jaar in ‘t Fornuis en heb al afscheid moeten nemen van een aanzienlijk deel van de eerste generatie klanten en leveranciers waarmee ik heb gewerkt.”

Johan Segers Ziek
Johan Segers Ziek

Johan beschikt over een onvergelijkbaar hoge expertise en een bijzondere passie voor verse kwaliteitsproducten, die hij tot op het bot of tot op het bot zal verwerken. omdat er geen verspilde moeite mag zijn. Hij is zeer beschermend over de recepten uit de Belgische keuken die iedereen al lang vergeten is.

Daarmee laat hij zien dat door traditie beïnvloed voedsel nog steeds bestaansrecht heeft in onze wereld. Hij interpreteert ze op een heel persoonlijke manier en vermengt ze met het beste eten dat Frankrijk te bieden heeft. Het eindresultaat is wat de auteur beschrijft als “een ongeëvenaarde ervaring op het toppunt van je zintuigen.”

In zijn restaurant loopt hij naar de tafel van de klant om de maaltijdopties aan hen uit te leggen, omdat hij nieuwsgierig is naar de gasten voor wie hij eten klaarmaakt. De erfenis van zijn charisma leeft voort.Op deze manier peilt hij de wensen en voorkeuren van zijn bezoekers en stelt hij zijn expertise altijd ter beschikking van fijnproevers, wier genegenheid hij in de loop van zijn carrière heeft gewonnen.

Johan Segers kreeg in 1986 een Michelinster als erkenning voor de onverwoestbare reputatie die hij in de loop der jaren had opgebouwd. Toch geven Gault & Millau hem een ​​score die veel verder gaat dan wat van hem wordt verwacht: 17/20. In 2020 werd Johan Segers 70 jaar, maar hij is niet van plan om binnenkort met pensioen te gaan. En de kijkers van Njam! hebben alle reden om verheugd te zijn over deze ontwikkeling.

Johan Segers geeft aan dat hij regelmatig gasten heeft met uiteenlopende achtergronden. “Mensen hier voor zaken, gasten. Er zijn anderen die geld opzij moeten zetten om bij ons te komen eten, terwijl anderen er een dagelijkse gewoonte van maken om uit eten te gaan in restaurants.

Ja, dit geldt ook voor zakendiners. fortuin hebben, dat is als restauranthouder een vereiste, maar ik heb niet de indruk dat hier veel deals worden gesloten.”Johan Segers is heel duidelijk dat geheimhouding voor hem een ​​prioriteit is. “Natuurlijk ben ik niet contractueel verplicht tot het beroepsgeheim, maar ik heb wel gezond verstand.”

Als ik een visvrouw was, zou het nieuws zich snel verspreiden, en het zou een ramp zijn voor ons bedrijf. Het gaat nu over politici en zo, maar we hebben ook tafels voor twee; als ik er een gebruik, hoef ik toch niets te schetsen? “

De gerenommeerde chef-kok pocht dat hij wetgevers van elke partij kan overtuigen om op de knieën te gaan. “Met uitzondering van Green, zijn er momenten waarop ik het gevoel krijg dat het die individuen verboden is om voedsel te consumeren.

‘t Fornuis van Johan Segers is een Antwerps etablissement dat al jaren als één van de beste wordt beschouwd. De chef-kok is een fervent aanhanger van de traditionele Belgische en Franse keuken en volgt geen van de opkomende trends in de culinaire wereld.

U kunt erop rekenen, want alles wordt in ‘t Fornuis dagelijks van de grond af aan bereid. De mogelijkheden voor de dag worden door Segers op geheel eigen wijze gepresenteerd wanneer hij aan tafel aanwezig is. Je kunt voelen dat je mond nat begint te worden bij elk gerecht dat hij beschrijft.

Het nadeel, waarvan je je bewust bent voordat je erheen gaat, is dat je niet weet hoeveel elke voorbereiding kost. Hoewel de kwaliteit van het eten elke cent waard is, is de prijs nog steeds te hoog voor veel mensen om te betalen.

Johan Segers Ziek

Inktvisringen en krab met een krokant korstje waren de hapjes die we bestelden, en als hoofdgerecht kozen we voor tarbot met asperges en griet met kaviaar. Alle gerechten waren heerlijk bereid, mooi gemengd en de smaken van de afzonderlijke producten waren nog herkenbaar. meesterlijk.

De boardconfiguratie is hier heel anders dan die van bijvoorbeeld The Jane, maar de kwaliteit is nog steeds extreem hoog. De service is chique maar behoorlijk bewaakt; dit staat in schril contrast met de vriendelijkheid die Johan Segers uitstraalt.

Maandag wordt de nieuwste editie van de Michelingids onthuld. En het is niet ongewoon om te horen dat mensen Peter Goossens noemen als de “peetvader” van onze culinaire traditie. Maar de Antwerpse chef, Johan Segers van ‘t Fornuis, is de ouderdomsdeken van de sterren.

Johan Segers Ziek
Johan Segers Ziek

Hij is 72 jaar oud en de chef-kok die het langst zijn sterrenstatus heeft behouden terwijl hij in dezelfde branche werkte. Zever. daar heb jee zijn belangrijke vorderingen gemaakt. Zelfs op dit punt is het klaar. Mijn werk is niet meer wat het geweest is. In het grote geheel ben je als kok één met de goden. “De BV’s”

%d bloggers like this: